ЗА време најдуже забране кретања минулог викенда, новосадски полицајци из Полицијске станице Детелинара су били на услузи грађанима и доносили им лекове. Управо њима се обратило двоје грађана, пензионер из Ветерника који поштује изолацију, али и Новосађанка која због полицијског часа није могла да оде до апотеке по прописан медикамент.

Већ је било прошло 13 часова када је у суботу почео полицијски час, а полицији на Детелинари се преко телефона обратио пензионер, иначе срчани болесник, који никако није могао да оде до Новог Сада. Објаснио је чуварима реда своју ситуацију и да не сме да остане без терапије, и они су му обећали да ће му допремити лек.

- У изолацији сам због својих година и то поштујем од првог дана, и као једина могућност ми је остало да се обратим полицији - прича нам Милорад Јовичић (67), из Ветерника.
- Врло љубазно су ме саслушали, дао сам им адресу госпође у Новом Саду код које се налазио мој лек, а који ми је стигао из Америке. Дао сам им њену и своју адресу.

После петнаестак минута, како даље прича Јовичић, на вратима се појавио оперативац са леком у рукама. Пензионер није могао да верује да су тако брзо све одрадили.

Полицајци су после молбе једне Новосађанке за помоћ отишли до ње, узели здравствену књижицу, а затим до апотеке и донели јој преписани лек, уз жеље да што пре оздрави.

НА УСЛУЗИ

СМАТРАЈУЋИ да је њихова дужност и да помажу грађанима и буду им на услузи када је то потребно, полицајци из ПС Детелинара, кажу да им је драго што су ово двоје грађана поштовали забрану кретања и обратили им се за помоћ.