Кикинда је поново избили на врх неславне листе током епидемије корона вирусом, али овај пут не бо броју заражених, већ због грађана који су прекршили забрану кретања током прошлог викенда и најдужег полицијског часа који је трајао од суботе у 13 до понедељка у пет сати ујутро. По овој евиденцији, Кикинда је у истом друштву са Београдом, Новим Садом и Сремском Митровицом.


У том интервалу Полицијска управа Кикинда је на свом подручју обавила 189 контрола кретања и затекла 17 грађана који су прекршили меру забране. Међу њима је била и једонаособа старија од 65 година. Против свих њих је поднет захтев за покретање прекршајног поступка.


Највише прекршилаца било је на подручју Града Кикинде, док су остали затечени у осталим општинама Севернобанатског управног округа, којем припадају Сента, Ада, Кањижа, Чока и Нови Кнежевац. Међу онима који су се слободно кретали било је и 172 оних који су имали дозволу.


Забрана је нарушена и поред свих упозорнеја и апела из полицијслог возила да се пошрујуе прописане удравствене и друге мере током ванредног стања.


Иначе, према званичним подацима на подручју Града Кикинде у самоизолацији је 549 особа.