Лесковац – Делегација војних лекара из Русије посетила је у понедељак Општу болницу у Лесковцу, а циљ њиховог обиласка ове установе је прикупљање информација о начину организације свих релевантних институција ради што ефикаснијег сузбијања ширења вируса корона. Они ће, након детаљне анализе, донети одлуку на који начин Русија може да помогне Србији и њеним грађанима у борби против ове заразне болести.

Помоћ ће се, пре свега, огледати у дезинфекцији здравствених установа, снабдевању медицинском и заштитном опремом, техником, али и у пружању непосредне медицинске помоћи оболелима. Лекари из Русије су, у пратњи градоначелника Лесковца Горана Цветановића, директора болнице др Небојше Димитријевића и заменика директора лесковачког Дома здравља др Часлава Недељковића, обишли просторије за смештај оболелих и начин и пут којим се пацијенти примају и смештају у овдашњу Општу болницу.

Они су се упознали и са свим превентивним мерама за спречавање ширења заразе. Руска делагација ће боравити у Србији месец дана и за то време ће неколико пута посетити град на Ветерници. У тиму који је јуче боравио у Лесковцу био је по један лекар опште праксе, епидемиолог, анестезиолог и медицински техничар. Градоначелник Цветановић је оценио да су мишљења и ставови струке као и искуства других земаља од велике важности за успешнију и делотворнију борбу против вируса која ће у наредних месец дана бити још интезивнија.