“УПОЗНАЈТЕ Нови Сад из своје куће”, акција је Туристичке организације града која је у време ванредног стања и изолације за посетиоце фејсбук странице и инстаграм профила припремила низ занимљивих прича о Српској Атини. Тако ће знатижељници путем интернета у виртуелном обиласку имати прилику да сазнају више о историји, архитектури, култури, музејима, Фрушкогорју, салашима, винаријама... као и о знаменитим женама града.

- У тренутку када смо принуђени да откажемо нека своја унапред планирана путовања, можда је време да размишљамо о неком будућем, али и да боље упознамо свој град- каже Тихана Путин, аналитичарка за промоцију туристичке понуде.-  Зато смо за све који би желели да дођу и виде Нови Сад и, наравно, нашим суграђанима, припремили веома занимљив серијал. Тако, сваког понедељка, посетиоце нашег фејсбука и инстаграма очекују приче о подграђу   Петроварадинске тврђаве, средом представљамо знамените жене Новог Сада, а петком ће моћи да се ужива у причама о архитектури нашег града.

Прве реакције туриста из региона, али и самих Новосађана су, како Путинова потврђује, веома позитивне.

- Намера нам је да свим потенцијалним постеиоцима дамо јасне препоруке где да путују. Нови Сад је са својом изузетно занимљивом и богатом понудом, један од најбољих предлога- истиче Путинова.