Када је најтеже и преко телефона храбре једни друге: Новосадски пензионери свакодневно у контакту

З. ГРУМИЋ

06. 04. 2020. у 07:12

Када је најтеже и преко телефона храбре једни друге: Новосадски пензионери свакодневно у контакту

Фото Илустрација

Поштују све прописане мере изолације
СВИ пензионери у изузетно тешкој ситуацији изазваној пандемијом вируса корона, морају да још посвећеније чувају своје и здравље својих најближих. У Новом Саду најстарији то и чине, тако што максимално поштују мере заштите, али се против нове пошасти боре и разговорима које међусобно воде телефоном.

Момо Чолаковић, председник Удружења пензионера Новог Сада, организације са више од 25.000 чланова, каже да практично брину и о свих 70.000 корисника пензија на подручју тог града.

- Моја супруга и ја смо у тоталном карантину, овде у нашој викендици на Фрушкој гори. Потпуно поштујемо све одлуке и мере државе и оне додатне које је прописао Град, а тако се влада огромна већина новосадских пензионера - каже Чолаковић за "Новости".

Члановима Управног одбора Удружења свакодневно се на телефоне јављају многобројни пензионери, распитујући се пре свега како да дођу до својих примања, о основним животним намирница као и о пакетима помоћи које је Град припремио за оне с најнижим примањима.

МАЈСТОР МИША МИХАЈЛО Катански, пензионисани аутомеханичар из Новог Сада, са својом супругом у стану проводи дане изолације настојећи да обави неке послове који су раније дуже одлагани због многих других "спољних" обавеза.
- Мере и препоруке морају се поштовати, да тако заштитимо и нас и децу, а кад све ово прође, наставићемо и радове у башти, у радионици и све остале активности - поручује Катански.

- Комуникација је стална. Трудимо се да свакоме одговоримо и отклонимо нејасноће и недоумице као и да их охрабримо и подржимо у овој неугодној ситуацији - наглашава Чолаковић.

Пензионерка Марија Игњатић из Будисаве настоји да изолацију ублажи додатним пословима по кући и читањем књига.

- Од све досаде, ево, поново сређујем неке фиоке, а пошто на компјутеру имам инсталиран одговарајући програм, читам "електронске" књиге. На ТВ гледам школски програм и још понешто - каже за "Новости" та бивша учитељица. - И мом супругу Милутину и мени највише недостају деца и дружење са комшијама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације