Протојереј Милан Николић преминуо је у суботу у 68 години живота услед компликације са плућима. Он је 1. априла смештен на Интерној клиници за плућне болести у Нишу. Имао је јаку упалу плућа. Лекари су се борили за његов живот, међутим, познати нишки свештеник изгубио је битку.


Становници насеља Брзи Брод у Нишу опраштају се од њега и захваљују за све што је за њих и за њихово насеље учинио.


Протојереј Милан Николић (1952–2020) био је један од најобразованијих свештеника у граду Нишу. Након богословије, желећи да студира и да изађе у сусрет изазовима друштвених наука, као и другим изазовима везаним за социјално и педагошко служење, уписао је и успешно завршио студије социологије. Почео је да постиже резултате на плану друштвених истраживања, али је у једном животном тренутку схватио да жели целокупан свој живот и рад да посвети својој цркви.


Након рукоположења 1996. године и постављања на место пароха у Лесковцу, имао је благослов и поверење Његове светости Патријарха Иринеја, тада Епископа нишког, да интелектуалним радом допринесе активностима цркве. У време када још није била уведена верска настава у школама. грађани Лесковца могли су да стекну најверодостојније хришћанско образовање, јер се отац Милан, подржавајући и организујући у томе и друге свештенике, редовно обраћао вернима преко локалних медија. У начину на који је он, онда као лесковачки парох, повезивао градске медије, градске институције и цркву, показали су се најбољи плодови његовог образовања, као и одговарајућег умећа комуникације коју и касније примењивао у својој служби. Лесковац је и данас познат по живој катихетској и мисионарској активности својих свештеника, на темељима које је у значајној мери пре више од две деценије покренуо у том граду отац Милан Николић.


Доласком на место пароха у Нишкој Бањи 1999. године отпочео је други период у његовом животу.


Својим трудом привукао пажњу многих, од учених студената теологије до простих боготражитеља и намерника из народа.


Отац Милан је са још већим интензитетом развио свој пастирски рад и служење, организујући читаво ово нишко насеље око цркве, окупљајући народ свих узраста и покрећући важне грађанске иницијативе.