НАКОН смрти архитекте Ђ. Б. (41) из Крушевца, који је преминуо 30. марта у Клиничком центру Ниш, још два смртна случаја доводе се у везу са ковидом 19. Према информацијама "Новости", потврђених из више извора, преминуо је мештанин Варварина С. С. (81) у Општој болници Крушевац, а учитељица из Варварина Д. Ж. М. (52), преминула је у Клиничком центру Ниш. Обоје су, према сазнањима "Новости", имали и друге здравствене тегобе.

- Ово је заиста тежак дан за нашу општину. Ради се на транспорту тела из ових здравствених установа - каже за "Новости" Војкан Павић, председник Општине Варварин. - Што се Штаба за вандредне ситуације тиче, на снази је целодневно заседање, радимо све што можемо.

Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић наводи да је тренутна епидемиолошка ситуација таква да је скоро 1.000 особа које су допутовале из разних земаља на територију Расинског округа стављено под надзор, а да је међу њима 201 особа у самоизолацији.

- Према подацима Завода за јавно здравље Крушевац, вирус корона је потврђен код 49 оссоба са територије овог округа - наводи градоначелница Јасмина Палуровић, која је навела и да је пријављен смртни случај у крушевачкој болници.