КРАЉЕВО – После договора начелника Рашког округа Небојше Симовића, градоначелника Краљева др Предрага Терзића и директора Регионалне привредне коморе Звонка Туфегџића са краљевачким привредницима, у халу спортова крај Ибра у Рибници у петак су почели да пристижу први пакети помоћи за најугроженије Краљевчане.

- Искључиво се купују пакети које формирају краљевачки трговински ланци. Циљ је да новац који обезбеде овдашњи приврредници заврши у фирмама које послују на нашој територији и чији су оснивачи из Краљева – рекао је градоначелник Терзић.
Пријем пакета са најосновнијим животним намирницама и средствима за личну и кућну хигијену у хали спортова обављће се седам дана, односно до наредног петка, након чега ће уследити расподела.

Прочитајте још: Почиње испорука пакета најугроженијим грађанима Лознице

- Приоритет у добијању помоћи ће наравно имати најсиромашнији суграђани, корисници услуга Центра за социјални рад, Црвеног крста, потом ратни војни инвалиди и породице палих бораца у стању социјалне потребе – додаје Терзић. - Након тога, наставићемо са расподелом према критеријумима који ће бити прецизни, јасни и јавно саопштени.