Лесковац – Код једног припадника Службе за обезбеђење Окружног затвора у Лесковцу утврђено је присуство вируса корона, а због мера предострожности у кућној самоизолацији налази се 19 запослених за које се претпоставља да су имали контакт са оболелим командиром.


Управа за извршење кривичних санкција је саопштила и да се једно осуђено лице и још један припадник Службе за обезбеђење налазе на болничкој нези, због одређених здравствених тегоба, али да код њих није утврђено присуство вируса корона.


Сви запослени у самоизолацији се осећају добро, а некима од њих ова мера, у трајању од 14 дана, истиче 4. априла. Већина нема никакве симптоме вируса корона, али ће се, без обзира на истек карантина и њихово добро здравствено стање, на посао вратити тек пошто се тестирају на присуство вируса.


У овој управи подсећају да се свим запосленима који долазе у смену, на уласку у завод, безконтактним топломером, мери температура и да се, у случају да је она повишена, одмах враћају кући, уз обавезу да се јаве лекару.


У саопштењу се додаје да заводи имају потребна дезинфекциона средства, заштитне маске за лице и рукавице, а да се дезинфекција свих просторија обавља више пута у току дана.


Заводима се, како се истиче, редовно достављају заштитне маске које осуђена лица производе у затворима у Сремској Митровици, Нишу, Забели у Пожаревци и Казнено – поправном заводу за жене у истом граду. У овим затворима се дневно произведе око 6.000 заштитних маски.