НЕГОТИН - У Општинском штабу за ванредне ситуације истичу да је, на основу података Завода за јавно здравље „Тимок“ у Зајечару, потврђен још један случај заразе вирусом корона у општини Неготин.


Од два тестирана узорка код двоје Неготинаца, обављених 31. марта, један узорак је негативан, а позитиван је код лекара специјалисте интерне медицине З.Б, запосленог у Здравственом центру Неготин.Пацијент је упућен на даље лечење, а мере самоизолације проширене су на породицу и на све особе са којима је оболели био у контакту.

Из Општинског штаба за ванредне ситуације апелују на све грађане да изласке из својих домова сведу на минимум, да не излазе без маски и рукавица и да максимално поштују прописане мере.


У општини Неготин су, иначе, под мерама самоизолације 342 особе, претежно они који су добили решења санитарног инспектора приликом уласка у Србију, као и они који су били у контакту са до сада два потврђена случаја Ковида-19 у Неготину, седамдесетједногодишњом Р.Ђ из Смедовца код Неготина и оболелим доктором.


Иначе, у Неготину је са сумњом да имају корона вирус тестирано њих шесторо, али је само код ово двоје присуство вируса и потврђено.