Из дистрибутивног центра у Бизнис инкубатору у Суботици подељено је седам хиљада литара натријум-хипохлорита, средства које Светска здравствена организација препоручује за дезинфекцију површина.


За производњу овог средства град је покренуо линију за производњу дезинфекционог средства у Бајмоку и захваљујући томе све установе и институције ће на време и потпуно бесплатно добити овај драгоцени ратвор.


- Око 7.000 литара дезинфекционих средстава подељено је државним институцијама, јавним и јавно-комуналним предузећима, државним и приватним геронтолошким центрима, школама и другим установама – каже градоначелник Богдан Лабан. - Дезинфекциона средства смо предали и бројним удружењима у Суботици како би успели да на време дезинфикују просторије у којима бораве и на тај начин их колико-толико учине безбедним.


Почела је подела дезинфекционих средстава по зградама, која служе за за дезинфекцију подова, степеништа, гелендера и других простора. Тренутно је на располагању имамо 15.000 литара овог средства, а производња се наставља.


Ускоро ће почети и подела 15.000 заштитних маски, донација робне куће из Кине која послује у Суботици.