ВИШЕ од 50 волонтера из Доњег Милановца ставило се на располагање мештанима овог, али и седам насеља на потезу такозване Доње реке у општини Мајданпек. Они уместо старијих свакодневно иду у набавку, по намирнице, средства за хигијену, лекове, а неретко им припреме и огрев.

- У пружање помоћи становницима нашег места укључени су и радници Центра за културу и образовање Доњи Милановац - каже Жељко Владић, логистичар и волонтер на терену.

Дневно одговоре на минимум десет позива, а ангажовани су свих седам дана у недељи. Имају једно возило, а теренска им, заједно са возачем, по потреби уступа и Национални парк "Ђердап".

- Активни смо у кризном штабу у Доњем Милановцу, а задужени смо још за насеља Бољетин и Голубиње. Наша возила и радници укључена су у пружање помоћи најстаријима, болеснима, онима који немају никог - каже Лазар Митровић, директор ЈП "Национални парк Ђердап".

У самом Доњем Милановцу петнаестак младих волонтера је свакодневно део тамошњег кол-центра и локалног кризног штаба, стационираног у просторијама Туристичко-информативног центра.


СПИСАК И КУСУР

Наши старији суграђани направе списак онога што им је потребно, дају нам новац и ми идемо у набавку. Имамо направљене потврде о датом и враћеном новцу где особа кад све добије потписује потврду. Радимо све по протоколу. Поред намирница и медикамената, подижемо и пензије и плаћамо рачуне - прича Жељко Владић.