И ТОКОМ ванредног стања и сталних апела да се због опасности од вируса остане у кући, познати новопазарски хуманитарац Хидо Муртовић није заборавио на усамљене старце, болесну децу и другу сиротињу која живи у забитим селима на Рогозни, Пештеру и Голији.

Са посебном дозволом градских власти, маском на лицу и теренским возилом пуним лекова, брашна и других најнеопходнијих намирница Хидо стиже до Жуњевића, Бановице, Драгочева, Урсула, Витоша, Одојевића, Неготинца и других најзабаченијих села и помаже онима којима је увек, а посебно у овом тренутку, помоћ најпотребнија.

Много труда требало је Муратовићу да се пробије до породице Милановић на Рогозни где је Милану, његовој супрузи Еви и ћеркици Мари уручио брашно, друге намирнице и још 50 евра, стигао је и да пре мрака у селу Бановица на ободу Пештера обиђе и старицу Емину Амчовић која годинама сама брине о тешко болесном сину Исмету и да и њима уручи намирнице, лекове и 50 евра.

- Кад ћу, ако нећу сад. Деценијама помажем "заборављеним душама", увек им је било тешко, а сада, чини ми се, најтеже. Драго ми је ако успем да им бар мало олакшам живот. Хвала свим мојим донаторима и добрим људима из овог краја и иностранства који ми помажу да реализујем ове акције - каже Муратовић.

Милан Милановић из Жуњевића на Рогозни каже да су на радију слушали како народ купује намирнице и прави залихе, а они нису могли да набаве ни џак брашна за "не дај боже". Кад су угледали Хида, као да их је сунце огрејало...

- Помаже нам Хидо годинама, није нас заборавио ни сада док Србијом хара тај опасни вирус, хвала му, срећа нека га прати - истиче старица Емина Амчовић.


МАЊА МУКА

АКО у свему има нечега доброг то је за ове људе чињеница да се "сигурно неће заразити", јер живе сами у напуштеним селима, месецима не сретну човека и немају са ким да проговоре - додаје овај познати хуманитарац, својевремено добитник Златне плакете "Новости" у акцији "Најплеменитији подвиг".