У Општој болници Ћуприја, у којој је више здравствених радника оболело од ковида-19, у понедељак је обављено тридесетак тестирања запослених, али не и особља са нефролошког одељења, на ком је код једне медицинске сестре потврђен корона вирус.


На овом одељењу ради десетак техничара и неколико лекара, а многи су уплашени за своје здравље јер су контактирали са оболелом сестром. Тим више јер је један колега, који је имао температуру и радио са том сестром у смени, добио упалу плућа и хоспитализован је.


- Цело одељење инсистирало је код руководства болнице да будемо тестирани, али су нам рекли, најпре, да то не долази у обзир. Мишљење су променили кад су се разболели уролози и два анестезиолога. Заказали су нам тестирање у недељу у 13,30 сати, па су нас онда обавестили да је померено за понедељак у исто време. У понедељак је, међутим, стигло обавештење да за нас нема тестирања до даљег и ако нам не фали ништа, да радимо – каже један од запослених.


Званичну информацију о томе да ли је у понедељак спроведено обимније тестирање и за које запослене у болници, што је раније најавио командат ћупријског Штаба за ванредне ситуације Нинослав Ерић, нисмо могли да добијемо. Директор Болнице за све податке и овом приликом упутио нас је на Министарство здравља. Незванично, у понедељак је на ковид-19 тестирано особље анестезиолошке службе - будући да су два анестезиолога оболела, као и интензивне јединице и неколико доктора са урологије.


Осим на нефрологији, урологији и на анестезији, позитивних на ковид-19 има још на ОРЛ и на онкологији, као и у другој ћупријској здравственој установи – Дому здравља.