КРУШЕВАЦ - За сада је епидемиолошка слика у Крушевцу под контролом-наводи градоначелница Јасмина Палуровић, одговарајући на питање “Новости”.

- Оно што се дешава у хитној помоћи, где кажу да има један потврђен случај радника, убеђена сам да су они у оквиру своје службе, као струка, све предузели да хитна помоћ потпуно ради несметано и у служби грађана под оваквим условима.

Градоначелница Крушевца наводи и да се Штаб потрудио да за здравствене установе из више извора,укључујући и донације, обезбеди заштитну опрему, маске и рукавице.За сада,додаје, град није виђен као локација за отварање посебног центра где би се, као на Сајму, збрињавали лакши пацијенти са КОВИД-19.

- Министарство здравља и Влада опредељују градове за такве центре, за сада нисмо виђени као тачка, која ће имати такав центар,али поседујемо спортску халу и још неке објекте који би могли да задовоље прописане стандарде,уколико се тако нешто наложи -предочила је на конференцији за медије градоначелница Палуровић.

Према званичној бази података, У Расинском округу реистровано је 30 случајева корона-вируса: 28 у Крушевцу и два у Варварину. У међувремену, у седишту округа, наставља се целодневна дезинфекција града и околине, пуњење натријум хипохлорита у 200 резервоара на територији Крушевца, чишћење свих вишеспратница, здравствених установа и амбуланти, као и подела пакета са основним намирницимама и дезинфекционим средствима за 31.200 пензионера.


Јасмина Палуровић

КОЛ-ЦЕНТАР:ВИШЕ ОД 400 ПОЗИВА ДНЕВНО

ВИШЕ од 400 позива дневно бележи Кол-центар намењен пре свега старијим суграђанима. Дежурства на бројевима 037/446-446 и 066/446-446 су 24 сата. Бројеви фармацетуског кол-центра где се може обавити консултација са апотекарима и договорити достава потребне терапије су 037/417-740 и 064/820-23-10, радним данима од 8 до 18, суботом од 8 до 14, а недељом од 8 до 12 сати. Испорука лекова обавља се у року од једног дана. Рад малопродајних објеката биће радним данима до 15, а викендом до 13 сати, док пијаце престају да раде сутра.