Закупци на трибинама: Необична лицитација државног земљишта на стадиону

Б. Г.

уторак, 31. 03. 2020. у 10:43

Закупци на трибинама: Необична лицитација државног земљишта на стадиону
Лицитација државног пољопривредног земљишта на стадиону у Зрењанину. Сви они били су на раздаљини од два метра и није било никаквих неправилности и проблема
УЗ специјално одобрење Владе Србије и Министарства за пољопривреду, у Зрењанину је, на западној трибини градског стадиона у Карађорђевом парку, почела неоуобичајена и до сада незабележена лицитација државних ораница. У понуди је 12.500 хектара пољопривредног земљишта града на Бегеју.

Према речима Сојана Краља, шефа одсека за пољопривреду у Градској управи у Зрењанину, лицитација се одвија према упутствима и строгим правилима дезинфиковања сваког учесника. Сви они били су на раздаљини од два метра и како је рекао, није било никаквих неправилности и проблема.

Из Банатског Деспотовца, који је био први на реду, појавило се седам земљорадника. Бројни ратари из овог краја бојкотовали су лицитацију, уз образложење да је државна земља узурпирана и већ обрађена, а "да је лицитација - фарса, када су у питању хектари државног земљишта" у околини њиховог села.

Током преподнева, земљу су лицитирали пољопривредници из Ечке, Елемира, Тараша". Закуп ће пољопривредници у зависности од квалитета, плаћати од 100 до 180 евра. То су биле и почетне цене.