ПРОТЕКЛИХ дана Штаб за ванредне ситуације у Горњем Милановцу више пута је апеловао на суграђане да смање социјалне контакте и изласке и да се понашају одговорно и према себи и према другима. Међутим, у последња 24 сата регистрована су два кршења забране кретања у време полицијског часа, а један од прекршаја направила је особа старија од 65 година и то ни мање ни више него - четврти пут!

Како сазнају “Новости”, реч је о старијем суграђанину који живи у центру града и сви га знају. Полиција је одлучила да му прогледа кроз прсте, опоменула га је једном, други, па и трећи пут. Међутим када су пензионера и синоћ затекли на улици, схватили су да морају да буду радикалнији, посебно што он никакво оправдање није имао за свој поступак. Једноставно, излазио је напоље да се прошета.

- Лицу је по кратком поступку код судије за прекршаје синоћ изречена казна од 100.000 динара. Друго лице добило је казну од 50.000 динара, с обзиром да је ову меру прекршило први пут – саопштили су из Штаба за ванредне ситуације.

Председник oпштине Дејан Ковачевић замолио је још једном све грађане да се придржавају прописаних мера, а посебно је скренуо пажњу млађим суграђанима да нема окупљања на јавним местима, парковима или спортским теренима. Према његовим речима, оваква окупљања биће строго кажњавана, а полиција ће у наредним данима појачати контролу.