ЧЛАНОВИ Општег удружења предузетника Кикинде су одлучили да се радом супротставе ширењу вируса. Али, многи су зато морали да се "преквалификују" и, уместо да на машинама шију кожне опанке, каишеве и торбе, сада израђују заштитне маске намењене високо приоритетним установама попут Опште болнице, Дома здравља, Полиције, геронтолошких центара, Основног суда, Поште... и све они који раде и током ванредног стања.

Тим за кројење и шивење чине "Моја креативна кућа", "Маца Папучарица", "Етно арт", те радње за израду кожне галантерије Милана Авдаловића и Александра Ронта.

- Највећи допринос је дала власница погона "Јадранка" у Новим Козарцима Јадранка Ступар која је од свог материјала досад сашила неколико хиљада маски. Иначе, за остале материјал је први обезбедио Синдикат фабрике "Тоза Марковић", а следили су кројачки студио "Бајшански" и иконописачка радионица Сандре Станковић из Кикинде. Расадник "Доријат" из Иђоша је донирао 40.000 динара - истиче председник Општег удружења предузетника Кикинде Синиша Пашић.