ИАКО смо основани тек пре неколико дана, успели смо да медицинском особљу Дома здравља у Ваљеву обезбедимо комплетну заштитну опрему и средства за дезинфекцију, укупне вредности око 300.000 динара. Истовремено, најугроженијим суграђанима смо досад поделили око 70 пакета хране, а наших 15 волонтера свакодневно помаже свима који нам се обрате - каже координатор хуманитарне организације назване "Оперимо руке - отворимо срце" Ивана Патарић.

На иницијативу Дарка Павића, окупили су се још Александар Павић, Саша Јевтић, Драган Новаковић и Француз Стефан Моније, а заједнички циљ им је да се створи мрежа хуманитарних организација из градова широм Србије, како би ефикасније могли да помогну свима којима је то потребно.

- Пријатељи из "Банке хране" у Београду су нам помогли да старима, болеснима, социјално угроженима, те Ромима из околине Ваљева поделимо пакете намирница, а нисмо заборавили ни 40 малишана из Удружења за децу оболелу од аутизма - закључује Ивана Патарић.

КОНТАКТ

СВИ којима је потребна помоћ, или желе да донирају нешто најугроженијим становницима Ваљева могу да позову број 064/482-89-40, а на располагању је и фејсбук-профил под називом "Оперимо руке - отворимо срце".

Ивана Патарић