Од 20 хоспитализованих у Чачку четири чека отпуст

NovostiOnline/В.И.

недеља, 29. 03. 2020. у 14:45

Од 20 хоспитализованих у Чачку четири чека отпуст

Фото В.И.

НА одељењу инфективне неге Опште болнице у Чачку у суботу увече примљена су још два пацијента са симптомима заразе вирусом корона, па се на том одељењу сада налази 20 хоспитализованих особа
ЧАЧАК - НА одељењу инфективне неге Опште болнице у Чачку у суботу увече примљена су још два пацијента са симптомима заразе вирусом корона, па се на том одељењу сада налази 20 хоспитализованих особа.

Две особе су у тежем стању, а четири су практично излечене и спремне су за сутрашњи отпуст. Нико од хоспитализован није прикључен на респиратор.


За још једну особу из Чачка потврђено је да је заражена вирусом корона, па се укупан оболелих у граду на Морави сада попео на 16. Како сазнајемо, реч је о мушкарцу од 69 година који је хронични болесник. Он је такође смештен на инфективном одељењу чачанске болнице.


Према информацији епидемиолога др Аксентија Тошића, тренутно је у току обука медицинских техничара за узимање брисева на ковид-19. Јуче је обучено 20 сестара Дома здравља Чачак и 20 сестара Дома здравља из Горњег Милановца. До понедељка се планира обука техничара из Лучана и Ивањице, као и обука техничара из болнице, тако да ће њихов број износити око 100. Истовремено се ради и обука медицинских техничара чији је циљ да се освежи знање о коришћењу заштитне опреме.


У току је оспособљавање спортске хале у Атеници за прихват особа код којих је изолован вирус корона, а који имају благе или никакве симптоме, саопштено је из Радног тима за праћење ширења вируса корона на територији Чачка. Имајући у виду да је за ову намену већ припремљен и Студентски центар, у Чачку ће за смештај пацијената за блажом клиничком сликом заразе бити припремљено око 500 кревета.


Шеф Радног тима др Михаило Луковић рекао је да се епидемиолошка ситуација у граду на Морави не усложњава оним темпом који се очекивао, то је, како је истакао, задовољавајућа околност.