Након пријаве грађана, Полиција је у суботу вече у селу Катун привела петорицу мештана, који су били у видно алкохолисаном стању и како нам је потрвђено банчили су и викали по селу.

Судија Прекршајног суда у Врању, због кршења мере забране кретања, двојицу је одмах казнио са по 70.000 динара, а тројица су након задржавања и трежњења, кажњена истим износом.

КРАЉЕВЧАНИ СВЕ ДИСЦИПЛИНОВАНИЈИ

КРАЉЕВО – Становници града на Ибру су све дисциплинованији у поштовању наредби и мера у борби против ширења заразе корона вирусом, па у току протеклих 24 сата није било оних који су прекршили забрану кретања.

Ипак, једно лице је прекршило меру самоизолације па је по хитном поступку кажњено тромесечниом казном кућног притвора.

Одељење за инспекцијске послове и Одељење Комуналне милиције забележили су кршење мера које се односе на рад угоститељских објеката и против власника су већ предузете мере надлежних органа, а инспекцијске службе интензивно раде и на сузбијању нелегалног линијског такси превоза.

ПРИВЕДЕНА НЕГОТИНКА ЗБОГ КРШЕЊА САМОИЗОЛАЦИЈЕ

Због кршења самоизолације ухапшена је Неготинка М.Н. (40).

Полиција ју је затекла на улици, иако је имала решење санитарног инспектора на уласку у Србију да буде у кућној изолацији. Против ње је поднета кривична пријава због непоступања по здравственим прописима за време епидемије са којом је приведена у надлежно Основно јавно тужилаштво у Неготину.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Неготину и Кладову су у петак поднели две прекршајне пријаве због непоштовања Наредбе о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Србије, против двојице мушкараца старих 68 година у Неготину и Кладову.
Судије за прекршајни поступак изрекле су им новчане казне у висини од 30.000, односно 50.000 динара.