КРАЉЕВО – На територији Краљева, до петка у подне званично су потврђена два случаја инфекције корона вирусом. По речима др Александра Мацана, директора Завода за јавно здравље (ЗЗЈЗ) један пацијент је хоспитализован на Инфективном одељењу Опште болнице „Студеница“, а други у КЦ Крагујевац.

- Оба пацијента су стабилно. Пацијент у Краљеву је доброг општег здравственог стања, пратимо његове и контакте пацијента који је смештен у Крагујевцу, радимо епидемиолошка истраживања како би спречили евентуално даље ширење вируса. Пацијент у Крагујевцу је такође у бољем стању и скинут је са респиратора – каже др Мацан.

У делу Рашког округа који покрива краљевачки ЗЗЈЗ, осим код два пацијента из Краљеву, инфекција корона вирисом потврђена је и у два случаја у Рашки и једним у Новом Селу код Врњачке Бање.

- Оба пацијента из Рашке хоспитализована су у краљевачкој болници и добро се осећају, док је пацијент у Новом Селу у кућној самоизолацији – додао је директор ЗЗЈЗ. - Очекујемо резултате још три узорка бриса, у питању су контакти са пацијентом из Краљева који је смештан у Крагујевцу.