Код епископа ваљевског Милутина потврђено је присуство вируса корона, као и код још двојице свештеника ове Епархије ваљевске. Налазе се у КБЦ “Драгиша Мишовић” у Београду, саопштено је из канцеларије епископа ваљевског.

Епархија ваљевска наводи да никаква делегација, свештеници, верник, или било која особа из Италије или неког другог кризног подручја на свету у последње време није била у посети Епархији. Епископ Милутин, као и сви свештеници епархије, у последњих неколико месеци нису путовали ни у једно кризно подручје заражено корона вирусом.

Од тренутка проглашења ванредног стања епископ Милутин није напуштао седиште епархије и од почетка је поштовао правила самоизолације, први је у СПЦ донео одлуку о прекиду освећења домова пред Васкрс, имајући у виду да се у Ваљеву појавио вирус, старајући се и на тај начин да се спречи ширење заразе, наводи Епархија ваљевска.

Прочитајте још: У Пиротском округу ПЕТ случајева заразе: Чека се резултат за још четири

- Непобитне су чињенице да Епархија ваљевска и епископ Милутин немају никакве везе са појавом вируса корона у Ваљеву и да је епархија на време предузела све потребне мере за спречавање ширења заразе – стоји у саопштењу. - Уосталом, епископ Милутин са двојицом својих клирика спада међу прве оболеле особе, за шта не сноси никакву личну одговорност, како га поједини медији злонамерно клеветају, него је, напротив, угрожен због неодговорности неких других људи.