Епископ епархије ваљевске Милутин и још двојица свештеника позитивни на вирус корона

Novosti Online/ Б. ПУЗОВИЋ

26. 03. 2020. у 17:08

Епископ  епархије  ваљевске Милутин и још двојица свештеника позитивни на вирус корона

Фото: Б. Пузовић

Код епископа ваљевског Милутина потврђено је присуство вируса корона, као и код још двојице свештеника ове Епархије ваљевске
Код епископа ваљевског Милутина потврђено је присуство вируса корона, као и код још двојице свештеника ове Епархије ваљевске. Налазе се у КБЦ “Драгиша Мишовић” у Београду, саопштено је из канцеларије епископа ваљевског.

Епархија ваљевска наводи да никаква делегација, свештеници, верник, или било која особа из Италије или неког другог кризног подручја на свету у последње време није била у посети Епархији. Епископ Милутин, као и сви свештеници епархије, у последњих неколико месеци нису путовали ни у једно кризно подручје заражено корона вирусом.

Од тренутка проглашења ванредног стања епископ Милутин није напуштао седиште епархије и од почетка је поштовао правила самоизолације, први је у СПЦ донео одлуку о прекиду освећења домова пред Васкрс, имајући у виду да се у Ваљеву појавио вирус, старајући се и на тај начин да се спречи ширење заразе, наводи Епархија ваљевска.

Прочитајте још: У Пиротском округу ПЕТ случајева заразе: Чека се резултат за још четири

- Непобитне су чињенице да Епархија ваљевска и епископ Милутин немају никакве везе са појавом вируса корона у Ваљеву и да је епархија на време предузела све потребне мере за спречавање ширења заразе – стоји у саопштењу. - Уосталом, епископ Милутин са двојицом својих клирика спада међу прве оболеле особе, за шта не сноси никакву личну одговорност, како га поједини медији злонамерно клеветају, него је, напротив, угрожен због неодговорности неких других људи.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)

LESA

26.03.2020. 18:17

Taj episkop je doneo odluku o yatvaranju svh crkava iz Valjevske eparhije . pukom slucajnoscu isti taj dan dobi je simtome virusa i prebacen u Beograd.

Крв и Тело

26.03.2020. 19:58

@NikolaKBgd - Господа нашег Исуса Христа не садржи бактерије и вирусе. Не размећите се својим незнањем.

Mihailo

26.03.2020. 20:00

Stavite ovo kao naslovnu vest da ljudi shvate da se može i u crkvi zaraziti. Ovo ludilo sa crkvom i odlaskom u crkvu mora da prestane!

слободан

26.03.2020. 20:28

@Mihailo - ...Бог ти помогао и Свети архистратиг Михаило...ко верује биће спасен,ко не верује....

Mihailo

26.03.2020. 20:43

@Mihailo - Evo, očit primer da su fanatici i da su opasni po okolinu! Država mora da reaguje, kao Grčka na primer i zabrani verska okupljanja.

Rođa

26.03.2020. 20:30

Gospodo, šansa da je episkop Milutin dobio Koronu u bolnici gde posećuje bolesne ili na sednici sa valjevskim čelnicima je gotovo izvesna. Ne mešajte ovo sa Liturgijom.

Ma

26.03.2020. 21:24

@Rođa - Ма сигурно нису попили оно вино и водицу па зато?? Е мој Рођо!

Rođa

26.03.2020. 21:49

@Rođa - Dragi "Ma", iz tog razloga sigurno nisu. Svetim Pričešćem su Pričešćivani gubavi (lepra) umiruću sa kugom, sa španskog groznicom, inficirani besnilom i - gle čuda - nije zabeležen niti jedan slučaj da se neko inficirao.

Ух

26.03.2020. 22:06

@Rođa - Rođa> И би 20 милиона страдалих! И нико од њих није био верујући нити је био причешћен? Ма, неће бити тако пријатељу! Неће бити!