ПОЖАРЕВАЦ – У Општој болници у Пожаревцу регистрован је први случај заразе вирусом корона, код пацијенткиње из Пожаревца, старе 77 година.

Ову информацију зцабично је за Новости потврдила Ана Јовановић, директорка Завода за јавно здравље Пожаревац. Пошто је пацијенткиња позитивна, она ће бити пребачена за Београд, а цела Општа болница биће дезинфикована.

Осим тога, сви здравствени радници који су са њом били у контакту, мораће на тестирање и у самоизолацију на 14 дана.

Како смо незванично сазнали, заражена пацијенткиња лечена је пет дана у болници, али од других здравствених тегоба, да би јој последњег дана био установљен корона вирус. Такође према незваничним информацијама, она је била у контакту са особом која је дошла из иностранства, али то није споменула лекарима.

Сада се морају наћи сви они који су са њом били у додиру последњих дана, како би се и они тестирали. Ово је први случај у Пожаревцу, а четврти у Браничевском округу.

Прочитајте још: Укупно троје оболелих у Јабланичком округу: Код још две особе потврђен вирус корона


До сада је оболела једна особа из околине Великог Градишта и она је у Беграду на лечењу, а две су из околине Жабара и налазе се у самоизолацији, јер су у стабилном стању. У Браничевском округу тренутно се под здравственим надзором налази око 1.500 особа.