Мере против ширења заразе: Шест резервоара са дезинфекционим средством

NovostiOnline/Г.Ћ.

26. 03. 2020. у 15:48

Мере против ширења заразе: Шест резервоара са дезинфекционим средством

Фото Г.Ш.

На основу одлуке Градског штаба за ванредне ситуације, на територији Краљева у четвртак ујутро постављено је укупно шест резервоара са течношћу за површинску дезинфекцију
КРАЉЕВО – На основу одлуке Градског штаба за ванредне ситуације, на територији Краљева у четвртак ујутро постављено је укупно шест резервоара са течношћу за површинску дезинфекцију – два у самом граду, испред зграде Градске управе и на „Пампули“, и по један у Рибници, Берановцу, Матарушкој Бањи и Ушћу у Ибарској клисури.


- Важно је да грађани знају да ово није средство за личну деконтаминацију, већ искључиво за дезинфекцију површина, односно подова, степеништа и улаза – наглашава Мишо Коларевић, директор овдашњег Ветеринарско-специјалистичког института.


Сви грађани Краљева, по речима градоначелника др Предрага Терзића, моћи ће потпуно бесплатно да користе ова средства како би дезинфиковали своје објекте, а резервоари ће се свакодневно пунити и допуњавати.


- Уз помоћ Добровољних ватрогасних друштава околних села, напунићемо и цистерне на тим подручјума – истакао је др Терзић. - Настављамо дезинфекцију стамбених зграда, али истовремено третирамо и све установе, банке и поште. Предузете су све мере како би се спречило ширење вируса, више од 400 улаза објекта колективног становања је за дан дезинфиковано. Очекује нас још толико и верујем да ћемо тај посао обавити у што краћем року.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације