КРАЉЕВО – И на територији Краљева у четвртак ујутро званично је потврђен први случај инфекције вирусом корона. По речима др Александра Мацана, директора краљевачког Завода за јавно здравље (ЗЗЈЗ), у питању је мушкарац који је дошао из Белгије, уредно је пријављен и био је у самоизолацији.


- Придржавао се свих мера, али му се здравствено стање погоршало пре два дана. Из ОБ „Студеница“ одмах је упућен на инфективну клинику у Крагујевцу где му је и узет узорак – каже др Мацан. - Пацијент је тренутно на респираторној јединици у Крагујевцу и за сада није животно угрожен али је клиничка слика озбиљна.


Доктор Мацан истиче да су према пацијентовој породици већ раније предузете све епидемиолошке мере и да су сви били у самоизолацији, као и да се истражују евентуални контакти.


- Осим тога чекамо резултате још четири узорка са „Торлака“. У питању су људи са територије Краљева, два су хоспитализована, а два се налазе у самоизолацији.


У делу Рашког округа који је у надлежности краљевачког ЗЗЈЗ до сада је регистровано укупно четири случаја заразе овим опаким вирусом, по један у Краљеву и Врњачкој Бањи и два у Рашки.