Мировић: Хале на Новосадском сајму биће припремљене за смештај пацијената

Ј.С.

26. 03. 2020. у 10:43

Мировић: Хале на Новосадском сајму биће припремљене за смештај пацијената

Фото: Танјуг

У Војводини је забележен 41 случај вируса корона, од тога 22 на територији Новог Сада

У ВОЈВОДИНИ је до јуче и до званичног извештаја у 15 сати забележен 41 случај коронавируса, од тога 22 на територији Града Новог Сада – рекао је за РТВ Војводине Игор Мировић, председник Покрајинске владе и председник Штаба за ванредне ситуације АП Војводине.

Мировић је истакао да је Нови Сад, после Београда, Ниша и Ваљева, потенцијално најугроженији град, те да то значи додатну опрезност и социјалну дистанцу, као и да ћемо пребродити сва искушења, ако се будемо придржавали свих прописаних мера.

Додао је да је да у Клиничком центру Војводине има 14 заражених коронавирусом, од којих су неки у бољем стању, а троје пацијената су на респираторима и боре се за живот.

-Хале на Новосадском сајму ће бити припремљене за смештај пацијената, за случај да се деси најгори могући сценарио, а сутра почиње опремање и стављање у функцију једне од њих. На територији АП Војводине постоје и други објекти за карантин за оне који стижу у из иностранства.Ту је одмаралиште Летенка на Фрушкој гори и касарна у Сомбору, а разматрамо и друге локације, што зависи од развоја ситуације - казао је Мировић .

У оквиру мера за ублажавање последица епидемије вируса корона и олакшавања свакодневног живота грађана,по Мировићевим речима, Покрајинска влада у петак и понедељак издвојила је 111 милиона динара да би помогли мање развијене локалне самоуправе, њих укупно 23.

-У ту сврху, биће припремљени неопходни пакети хране и хигијене, за пензионере са примањима мањим од 30.000 динара и социјално угрожене. Развијеније локалне самоуправе ће издвојити сопствена средства и у наредних 7 до 10 дана ћемо успети да снабдемо најугроженије. Ми смо Кикинду и њихов штаб за ванредне ситуације помогли са додатних 7 милиона динара, са намирницама за социјално угрожене, и успели смо да тамо стабилизујемо ситуацију" - казао је он.


ТРИЈАЖА ЗА МИГРАНТЕ

У НАРЕДНИМ данима, према Мировићевим речима, радиће се на томе да се растерети мигрантски камп у Кикинди у ком се тренутно налази 1.000 људи како би постојала потпунија контрола у сложеној епидемиолошкој ситуацији у овом граду, те да је замолио министра одбране да се обезбеди један санитетски тим за здравствену тријажу миграната.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације