Лекар са Интерног није заражен: Стигао резултат тестирања на корону доктора из Лесковца

NovostiOnline/И.М.

26. 03. 2020. у 10:31

Лекар са Интерног није заражен: Стигао резултат тестирања на корону доктора из Лесковца

Фото И.М.

Лекар са интерног одељења лесковачке Опште болнице није заражен вирусом корона, па се ова установа од данас враћа свом редовном функционисању
Лесковац – Лекар са интерног одељења лесковачке Опште болнице није заражен вирусом корона, па се ова установа од данас враћа свом редовном функционисању. Због сумње да је један од лекара, који је путовао на Малту, инфициран вирусом корона епидемиолози су, због контакта са њим, у самоизолацију послали чак 61 особу. Кући су послата 23 лекара, међу којима је био и заменик директора болнице, 33 медицинске сестре, три спремачице и две сервирке.


- Чим се појавила сумња одмах смо испразнили цело одељење, а све који су били у контакту са лекаром послали својим кућама. Пацијенте смо преселили у друге просторије, а комплетно одељење је одмах дезинфиковано. Резултат тестирања стигао је ноћас тако да болница наставља са радом као до сада – казао је др Небојша Димитријевић, директор ове установе.


Институту „Торлак“, са подручја Јабланичког округа, послати су узорци још четири особе сумњиве на вирус корона. Три узрока су узета у Лесковцу, а један у Власотинцу, али се резултати још увек чекају.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације