СМИШЉАЈУЋИ како да за време изолације надокнади свакодневне километре на бициклу, по киши, сунцу, снегу и ветру, пензионер из зрењанинског насеља Ружа Шулман Драгољуб Вучковић досетио се модела физичке рекреације и сваког дана ујутро, у подне и увече, 15 пута попне се степеницама од приземља до осмог спрата и назад.

- Бициклом сам прелазио дневно од 10 до 15 километара, све до увођења забране кретања, првобитно ми је план био да шетам по десет пута, али сам појачао и сада 15 пута у току дана скоро па истрчим горе-доле - уз осмех каже Драгољуб, уз стриктне мере дезинфекције, коју обавља успут, на сваком спрату и на рукохватима зграде коју популарно зову "Лепа Брена".

Уз вожњу бицикла, витални шездесетшестогодишњак лети плива на купалишту Пескара, зими често посећује затворени базен, уз неизбежне дневне шетње и набавку намирница.

- Сада то раде син и снајка, ми дисциплиновано поштујемо мере, а моје шетње по степеништу гледам да одрадим када у ходницима зграде нема пуно људи - додаје Вучковић, апелујући на вршњаке, старије суграђане, да у склопу физичких могућности буду што више активни у кућама, становима.