Почело паковање пакета: Подршка Новог Сада пензионерима и угроженим суграђанима

З. ГРУМИЋ

26. 03. 2020. у 00:24

Почело паковање пакета: Подршка Новог Сада пензионерима и угроженим суграђанима
Укључени бројни привредници, што обезбеђује додатне количине
ОЧЕКУЈЕ се да у току наредне недеље почне испорука пакета помоћи пензионерима чији месечни износ пензије не прелази 30.000 динара, као и социјално угроженим породицама на територији Новог Сада, у складу са одлуком Градског штаба за ванредне ситуације, потврдио је "Новостима" градоначелник Милош Вучевић.

- Већ смо кренули да пакујемо те основне животне намирнице. Пакет, у вредности око 2.000 динара, биће солидно припремљен.

Градоначелник је нагласио да је то вид конкретне помоћи суграђанима у новонасталој ситуацији, ради сузбијања ширења епидемије вируса корона и нагласио да се у ту акцију укључују и привредници.

- Добар знак је да се велики број привредника укључује данас и ових дана, што наговештава да ћемо обезбедити и додатне количине, за све оне којима је помоћ потребна - рекао је Вучевић и додао да ће се посебно водити рачуна о онима који су социјално угроженији и изложенији већој опасности.

Пакети помоћи биће допремљени на кућну адресу свима онима који, у складу са одговарајућом одлуком, током ванредног стања не могу да излазе из својих станова или окућница.


ОСНОВНЕ НАМИРНИЦЕ

ПОЧЕЛО је и штампање кеса са логом Града Новог Сада, у које ће бити упаковане основне животне намирнице. Акција подршке одвија се у сарадњи са Дирекцијом робних резерви и Црвеним крстом Новог Сада.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације