Затворене радње, пекаре, кафићи: У Пожаревцу све више објеката ставило привремено кључ у браву

Д. НОВКОВИЋ

четвртак, 26. 03. 2020. у 08:39

Затворене радње, пекаре, кафићи: У Пожаревцу све више објеката ставило привремено кључ у браву
Тренутно не ради од 300 до 500 људи, што, можда, значи и исто толико угрожених породица

ПОСЛЕ затварања кинеских, из дана у дан у Пожаревцу се затварају и домаћe радње, којима су се за викенд придружили и бројни кафићи. Кључ у браву још пре недељу дана ставило је неколико пицерија, уз обавештење да то чине из предострожности, а затворене су и неке пекаре, ћевабџинице и трафике. На једном локалу пише да је у току годишњи одмор, а на продавници одеће да неће радити до краја ванредног стања.

Кад се погледа колико је затворених локала, према слободној процени, и то само у центру града, тренутно не ради од 300 до 500 људи, што, можда, значи и исто толико угрожених породица.

- Ја сам радила у једном кафићу, али он је сада затворен. Власник је рекао да ће наћи начина да нам помогне да пребродимо овај период. Моја другарица, која има болесну мајку, радила је у кинеској радњи, али оне су се прве затвориле. Сад планирају да се обрате Црвеном крсту, јер не знају шта би друго - рекла нам је једна млада Пожаревљанка, која није желела да јој се објави име.

Власнице фризерских и козметичких салона су забринуте. Без прихода су остали и продавци на бувљој пијаци, јер је она затворена пре недељу дана. Понеко од њих покушава да понешто прода на плочницама испред зелених пијаца, али продаја иде слабо, јер грађани сада највише опседају продавнице са прехрамбеном робом.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације