Косовска Митровица-Упросторијама Косовско-митровачког управног округа одржан је ванредни координациони састанак Славка Симића, начелника округа са руководиоцима инспекцијских служби, на коме се разговарало о укупној ситуацији на терену након уведеног ванредног стања у нашој земљи због епидемије корона вируса. Наиме, како се наводи у саопштењу за јавност, руководиоци инспекцијских служби известили су начелника округа да и у овим околностима на подручју Косовско-митровачког округа све важне здравствене и државне институције одговорно и успешно функционишу.

-На територији северних општина до сада није забележен ниједан случај обољења од вируса Covid-19.Снабдевеност основним животним намирницама је добра и нема потребе за стварањем залиха-наводи се у саопштењу начелника Симића и додаје да је радно време продавница прилагођено новонасталој ситуацији и усклађено са одлуком Владе Републике Србије. Такође, нису примећене озбиљније злоупотребе у смислу подизања цена у велепродајним и малопродајним трговинским објектима. Апотеке су солидно снабдевене, али се због новонастале ситуације позивају грађани да рационално купују лекове, заштитну опрему као и дезинфекциона средства, и да не стварају непотребне залихе.


-Највећи проценат становништва поштује наредбу државног руководства о ограниченом кретању, па је општа оцена да се по том питању озбињно и одговорно приступило-додаје се даље у саопштењу начелника Косовско-митровачког управног округа Славка Симића који истиче да ће државни органи Републике Србије на Косову и Метохији и органи локалних самоуправа и убудуће управљати према упутствима своје Владе у Београду, што се такође очекује и од становништва. У овом тренутку , подвлачи начелник Симић, неопходно је одговорно и савесно понашање сваког појединца, како бисмо се сви заједно у што краћем року изборили са пандемијом. Он такође апелује на становништво да остану у својим домовима, строго прате, испуњавају и поштују упутства надлежних здравствених служби и државног врха Србије, као и упуства кризноих штабова за вандредне ситуације у својим општинама.


Иначе, координациони састанак начелника округа и инспекцијских служби одржан је у складу са најновијом наредбом Владе Републике Србије о максималном броју особа у затвореном простору.