ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ - У Горњем Милановцу је једно лице оболело од корона вируса и налази се у кућној самоизолацији, док је друга особа за коју се сумња да је заражена вирусом, смештена на инфективно одељење у Чачку. У самоизолацији налазе се 52 особе, и то они који су дошли из иностранства.

Према подацима Штаба за ванредне ситуације, забележено је једно нарушавање полицијског часа - лице се кретало моторним возилом у алкохолисаном стању. Друга особа затечена је у непоштовању самоизолације и смештено је у кућни притвор, а седморо пензионера старијих од 65 година није испоштовало забрану кретања и уз кривичну пријаву враћени су у своје домове.

Према извештају Центра за Социјални рад, 64 лица је на евиденцији најугроженијих, од чега 20 лица у граду, а 44 на сеоском подручју и њима ће у организацији Црвеног крста бити испоручени пакети помоћи. У петак је почела евиденција пензионера који имају мања примања од 30.000 динара, и са трговинским предузећем “Пролетер” биће им припремљени основни пакети намирница и достављени на кућну адресу.

- Оно што је новина, од петка ће припадници Војске Србије, Гарнизоног места у Горњем Милановцу преузети обезбеђење Опште болнице и то је у складу са нормама које је прописала Влада. Иако су посете забрање, Општа болница нема физичко техничко обезбеђење, а грађани који имају некога у болници свакодневно покушавају да дођу у посету. Пошто је неопходно да спречимо улазак вируса у болницу, неопходно је обезбедити обезбеђење – рекао је Дејан Ковачевић, председник Општине.

ЈКП је извршило дезинфекцију најпрометнијих саобраћајница у граду, поред активности које свакодневно ради у кругу болнице, Дома здравља,и у зградама у колективном становању.