ЧЛАНОВИ Завичајног удружења "Херцеговина" из Суботице у источној Херцеговини промовишу студирање у њиховом граду, а у склопу посете обишли су и Удружење родитеља деце и омладине са посебним потребама "Сунце нам је заједничко" у Требињу.

Завичајно Удружење "Херцеговина" из Суботице том приликом уручило је скромну донацију овом требињском удружењу.

- Изузетно ми је драго што смо у склопу наше посете завичају искористили прилику да обиђемо Удружење "Сунце нам је заједничко" и да им уручимо скромну донацију - рекао је Драгослав Андрић, председник Завичајног удружења "Херцеговина".

Весна Миљановић, председник Удружења "Сунце нам је заједничко", каже да им више од донација значи пажња пријатеља из Суботице.

- Нама више значи људска подршка у раду, а овај пут договорили смо се да успоставимо неку врсте сарадње тако што ћемо посетити Суботицу, али узвратити и гостопримство у нашем граду - истакла је Миљановићева.

А Херцеговци из Суботице у завичају промовишу акцију "Студирајте као да сте код куће" и обилазе све средње школе у источној Херцеговини. Кажу да је много повољније студирати у Суботици него у другим градовима Србије, а поред тога Завичајно удружење свима онима који одлуче да наставе школовање у њиховом граду биће од помоћи.

- Сви студенти који дођу у Суботицу да студирају у просторијама нашег Удружења имаће домаћинску атмосферу. Њихови родитеља треба то посебно да знају, а оно што је наша предност је и то да сви они који се упишу на буџет, што није проблем због мањка интереса, комплетни трошкови су око 60 евра - нагласио је Андрић.

ПОНОВНА ПРОМОЦИЈА

У ДЕЛЕГАЦИЈИ Завичајног удружења "Херцеговина" су били и представници суботичких факултета, међу којима и Александар Грубор, декан Економског факултета.

- Ево сада смо у прилици да поново промовишемо могућност студирање економије на нашем факултету у Суботици, за шта је некада владало интересовање код Херцеговаца, али које је с годинама опало. Ако се гледа некакав ранији период Херцеговци су били доста успешни. Део њих је остајо у Србији, неко се враћао, неко је наставио школовање у иностаранству, а имамо редовне професоре - рекао је Грубор.