Мокринчанка Љиљана Богарошки већ месец дана не може да уклони велики део лименог крова који је олујни ветар срушио са оближњег објекта тзв. црног магацина и нанео га на њено имање, уништио пластеник, срушио зид дужине 25 метара и затрпао део дворишта. Жена сада не може да ради у башти, сама не може да склони лимену конструкцију, а то одбијају да ураде и "Железнице Србије" иако се објекат магацина налази на њиховом земљишту.

- Након олује жалила сам се службама града Кикинде и Грађевинска инспекција је одмах дошла да погледа шта се догодило. Они су наложили "Железницама Србије" да уклоне лимени кров са мог поседа, али су се они оглушили. Усмено су рекли да је то елементарна непогода и да немају никакву обавезу да надокнаде штету у мојој башти. Обратила сам се свим градским инспекцијским службама, Севернобанатском округу, па чак и градском омбудсману. Он ми је рекао да једино могу да тужим "Железнице", али мени није у интересу да идем на суд, већ желим да они уклоне лим и да ми надокаде штету како бих могла да радим у башти - јада се Љиљана, која са 15.000 динара сама не може да плати одвожење лима.

Жалила се и Месној заједници Мокрин, али су, засада, и они немоћни да јој конкретно помогну.

- "Железнице Србије" још нису званично одговориле на притужбе. Заобилазе овај случај, јер објекат магацина није укњижен. Градске грађевинске скужбе не могу још да интервенишу, јер објекат није градска имовина. Штету власници, изгледа, нико неће да надокнади, а то би требало да ураде "Железнице Србије" - каже Живко Угреновић, председник МЗ Мокрин.

Како сазнајемо, "Железнице Србије" су објекат магацина издавале и у закуп. Нико, засада, не жели да преузме одговорност за штету на имању Љиљане Богарошки. Градске службе ће сачекати извесно време, како би могле да предузму нове кораке.


ПРОДАЈА НА ЦРНО

- Најлакше би лим уклонила да сам га дала онима који су долазили и тражили да га исеку на делове, однесу и продају као секундарне сировине. Нисам смела то да дозволим, јер се плашим да ме неко не оптужи да сам продала туђу имовину - прича Љиљана која након смрти мужа живи сама.