Свети архијерејски синод СПЦ, на предлог епископа шабачког Лаврентија, одликовао је градоначелника Лознице, Видоја Петровића, Орденом Светога Саве, потврдио ј "Новостима" прота Мирко Вилотић, архијерејски заменик у Епархији шабачкој СПЦ.

Уздарје за челника Лознице, кога красе и ордени владике Николаја и краља Милутина, потписао је патријарх српски Иринеј. Високо одличје Петровићу ће бити уручено у Епархијском дому у Шапцу, код владике Лаврентије, чији је вишегодишњи сарданик, поштовалац и пријатељ.

-Петровић је, не само кроз подршку верској настави, већ и личним и учешћем града у духовним и културним садржајима, подршком изградњи и уређењу богомоља, Духовног центра на Лагатору, постављањем знамења истакнутим духовницима, попут владике Валеријана, учествовањем у издавачким подухватима тог садржаја, поштовањем свих храмова, укључујући и оне оне ван Лознице, попут Соко града, показао да негује веру прадедовску и речју и делом, па је, заиста, заслужио ово уздарје- стоји у образложењу које је написао епископ шабачки.

Петровић је био на челу Организационог одбора поводом обележавања седам векова Манастира Троноша, када је у књиге светих уписан и први Јадарнин, некадашњи игуман те богомоље и први учитељ Вука Караџића, Стефан Јовановић.Патријарх Иринеј је, лично, од срца, похвалио сарадњу локалне власти и цркве у Лозници "за пример другима".Сада је иницијатор канонизације два угледна игумана Троноше, Мојсија и Георгија Бојића.