За 2,5 године умрли су му родитељи, брат му је убијен, остао је сам у трошној кући: Комшије одлучиле да ублаже трагедију, Ивану граде дом

З. РАЈИЋ

05. 03. 2020. у 14:28

За 2,5 године умрли су му родитељи, брат му је убијен, остао је сам у трошној кући: Комшије одлучиле да ублаже трагедију, Ивану граде дом

Фото З. Рајић

Акција у Руском Крстуру за помоћ суграђанину. Донације за обнову куће у новцу, грађевинском материјалу...

У РУСКОМ Крстуру је поведена акција за помоћ Ивану Винају (35), који је. На иницијативу Игора Фејдија, директора ЈКП "Руском", суграђани и остали људи добре воље својим донацијама омогућили су да Иван добије купатило и да се његова кућа потпуно реновира.

Ивану су умрли најпре отац, убрзо и мајка, а брат Игор (41) је 10. фебруара ове године убијен у свађи са познаником на стадиону локалног ФК Русин.

- Власник тапетарске радње у којој Иван ради помогао му је да сахрани брата, а један од мештана му је на сахрани дао 100 евра. Тада сам одлучио да позовем људе из села да пружимо већу помоћ Ивану, да му ублажимо трагедију и обезбедимо пристојне услове за живот - каже Фејди.

У продавницама, кафићу и пекари постављене су кутије за добровољне прилоге, а привредници су давали по 50 и 100 евра. Прикупљено је укупно 108.000 динара, а још 350 долара послали су Рускокрстурчани који живе у Канади.

- Дониран је и грађевински материјал - шљунак, песак, цигле, гипсане плоче и стиропор. Тапетарске радње у селу поклониле су кауч, сто и четири столице, орман, комоду и комплетну кухињу. Добијени су и двоја врата, прозор, олук и лавабо - набраја Фејди.

Занимљиво је да је акција одјекнула и у Лозници, одакле су стигли ормарић за купатило и сточић за дневну собу. У Шапцу је по упола нижој цени купљена квалитетна керамика.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "Игор је лежао мртав. Питао сам Александара шта се десило, а он је ћутао": Детаљи трагедије у Руском Крстуру, брат жртве разговарао са убицом!- Уместо шљаке на поду урадили смо бетонску подлогу, на коју ће бити стављен ламинат. Спровешћемо изолацију и изградити стазу поред куће да више не буде блата. Свим пословима руководи мајстор Стеван Докманов, пријатељ браће Винаји - наводи Фејди.


УСЕЉЕЊЕ ПРЕ УСКРСА

БИЛО је планирано да се Иванова "кућа од срца" заврши до 12. априла, до католичког Ускрса, који славе Русини у Руском Крстуру. Пошто је велики одзив захуктао акцију, радови ће, предвиђа њен иницијатор, бити завршени до 20. марта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)