ИСТОВРЕМЕНО са расписивањем локалних избора, одборници шабачке Скупштине су у среду изгласали и стални састав Градске изборне комисије, у који су ушли представници странака Заједно за Србију и СНС, те покрета Западна Србија.

Последње заседање у овом саставу, међутим, обележила је и жучна расправа о пројекту шабачке болнице, али и о (не)примереном понашању помоћника градоначелника задуженог за питања младих, активисте Марије Ратковић која се на седници појавила као предлагач одлуке о финансирању програма активне имунизације против обољења изазваних хуманим папилома вирусом.

- Због низа псовки и погрдних речи које је на друштвеним мрежама објавила јер је, наводно, дуго чекала у реду за издавање личних докумената, она није подобна за рад са грађанима и тврдим да, када напредњаци преузму локалну власт, оваквих кадрова неће бити - истакао је шеф одборничке групе СНС др Александар Пајић.

Иако је седела у сали, Марија Ратковић није ни потврдила ни демантовала да је "окачила" фотографије на којима крај тоалетне шоље, у мрежастим чарапама, показује средњи прст, али су је у заштиту узели члан Градског већа Игор Марсенић и градоначелник Небојша Зеленовић - истичући став да др Пајић гаји "страст за младим и лепим женама".

Прочитајте још - Скупштина града Шапца: Жучна свађа због пресуде градоначелнику

У наставку седнице, поводом замерки опозиционих напредњака да пропустом локалне самоуправе није урађен важан пројекат реконструкције Опште болнице, који би требало да унапреди посрнуло шабачко здравство, градоначелник је нагласио да је новац за то већ обезбеђен, али каже да републичке власти намерно опструишу све послове у граду на Сави.


КАДАР

ИЗБОР Марије Ратковић за помоћника градоначелника напредњаци су оштро критиковали и лане, али је Небојша Зеленовић инсистирао на томе да је она добро решење - због достигнућа у култури. После дипломирања на Архитектонском факултету у Београду, докторске студије је завршила на одсеку Теорија уметности и медија на Универзитету уметности у главном граду, а сада је и суоснивач Иницијативе за савремену уметност и теорију.