ДИРЕКТОР Спортског пословног центра "Спенс" Милан Јарић, који је прекјуче по подне поднео оставку о којој је јавност обевестио члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, јуче се огласио саопштењем у којем је навео да преузима одговорност за проблеме с водом на базенима.


- Преузимам личну и моралну одговорност за настајање проблема с поремећајем квалитета воде у затвореним базенима "Спенса". Такође, упркос чињеници да настали технички квар који је узрокован дотрајалошћу опреме нико није могао предвидети, преузимам професионалну одговорност - нагласио је Јарић.


Он је навео да, иако је Град Нови Сад са своје стране учинио све да се "Спенс" финансијски опорави и обезбеди његово несметано функционисање како би наставио да врши своју функцију важног сервиса грађана Новог Сада, уз све наше напоре нису могли да се обезбеде сви неопходни услови на највишем техничком нивоу.


- Кварови на систему су могући и непредвидиви, али као одговоран човек сматрам да су изговори и оправдања у овако озбиљној ситуацији излишни и да је оставка најмање што дугујем грађанима Новог Сада и онима који су ме именовали на ову одговорну функцију - поручио је Јарић.


Додао је на крају да у међувремену техничке службе "Спенса" даноноћно раде да систем почне несметано да функционише, да се успостави редован режим одржавања базена, како би сви Новосађани могли безбедно да га користе.

Милан Јарић


Прочитајте још: Обнова "Спенса" од "шкољке": Уређење спортског и пословног центра "Војводина" финансираће град али и држава


Прошлог петка је из "Спенса" саопштено да се због хаварије на електромрежи базени затварају, али није било наведено да квар утиче и на квалитет воде у базенима. У уторак ујутру градоначелник Новог Сада Милош Вучевић одржао је хитан састанак са сарадницима на којем је донета одлука да се предострожности ради привремено затвори и олимпијски базен у СЦ "Слана бара" док се не утврди квалитет воде.


ПРИВРЕМЕНО

ПО речима члана Градског већа за спорт и омладину Огњена Цвјетићанина, Град је омогућио одвијање тренинга пливачких и ватерполо клубова, у приватним базенима у Новом Саду.