РЕКОНСТРУКЦИЈА саобраћајне инфраструктуре на подручју Сремске Митровице је настављена у насељу Мачванска Митровица, где је, после уклањања тротоара и замене водоводне мреже, почело постављање инсталација за гас. Потом ће бити реконструисана и улица Мачвански кеј, која ово место повезује са остатком Мачве. Вредност пројекта је око 100 милиона динара, колико ће обезбедити ЈП "Путеви Србије".

ЈКП "Водовод" ће у оквиру поменутих радова реконструисати дистрибутивну мрежу на траси од километар и по, а у појединим деловима улице - зарад квалитетнијег снабдевања - бити повећан пречник цеви. Радови би требало да буду завршени најкасније за три месеца и коштаће 10 милиона динара.

Али, људи из овог дела Митровице ће добити и гас, а за постављење мреже која овде досад није постојала ће ЈП "Срем гас" издвојити око три милиона динара.

- Реконструисаћемо и атмосферску канализацију, јер се вода годинама задржавала на путу и при проласку возила прскала по кућама, оштећујући људима имовину. Када се уради комплетно нови асфалт, ових проблема више неће бити - најављује председник Савета МЗ у Мачванској Митровици Милош Ковач.

Иначе, локална самоуправа је завршила и пројекат за изградњу моста преко канала Богаз, радови би требало ускоро да започну, а са 45 милиона динара ће их такође финансирати ЈП "Путеви Србије". После четири године, колико је мост био затворен за саобраћај моторних возила, овим ће бити решен велики проблем житеља Мачванске Митровице и Салаша Ноћајског.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Вредне руке људи са два завичаја: На Сајму завичајних удружења и институције се представило више од 70 излагача

- Између могућности да реконструишемо постојећи, или изградимо потпуно нови мост, с обзиром на то да локална самоуправа планира проширење на овај део Мачве, одлучили смо се за другу варијанту. Градићемо мост дуг 27 метара, ширине девет метара, са две коловозне траке од по три метра за моторна возила, те две пешачке стазе. На овај начин повезујемо две катастарске општине, а оба насеља ће моћи да се шире било кроз изградњу нових кућа, било подизањем пословних објеката - објашњава начелник Градске управе за опште и заједничке послове Мирослав Јокић, уз напомену да је Градска управа управо због тога донела и одлуку о откупу земљиште и зграда бившег "Бродоградилишта".

ПИЈАЦА

ПО завршетку реконструкције Мачванског кеја, на ред ће доћи и изградња пијаце од стотинак квадрата. У центру Мачванске Митровице ће бити постављено седам тезги на којима ће житељи Северне Мачве трговати пољопривредним производима.