ПОЖАРЕВАЦ – У порти Саборне цркве у Пожаревцу, у понедељак ујутру догодио се инцидент, у којем је Драгош К. (59) задобио тешку повреду у виду прелома кука.


До инцидента је дошло након јутарње службе коју је у Саборној цркви служио епископ браничевски др Игњатије.


Током вербалног сукоба, један од свештеника одгурнуо је Драгоша, након чега је он пао на бетон и тешко се повредио. У полицији су потврдили да је дошло до инцидента, али детаље не откривају, у интересу истраге, која је у току. Једино је саопштено да, на основу наредбе Основног јавног тужилаштва, полиција прикупља потребне податке и узима изјаве оштећеног и сведока.


Према незваничним сазнањима Новости, Драгош К. дошао је у Саборну цркву како би се пожалио епископу да му је у Влашком Долу свештенство узурпирало имовину у име епархије. Док се он жалио епископу, један од неколико присутних свештеника пришао му је и одгурнуо га. Пошто је Драгош пао и остао да лежи на бетону, сви су се удаљили, па је он сам назвао полицију и Хитну помоћ.


Прочитајте још: Свештеник на светосавској академији вређао Србе и Мађаре? Скандал у Кањижи, беседа поделила јавност (ВИДЕО)


Он ће у Општој болници, због прелома кука, бити подвргнут операцији, па је од рођака и грађана затражено да дођу и дају крв. Иначе, повређени Драгош К. је супруг пензионисане полицијске службенице С.К, која је радила као инспектор за малолетничку деликвенцију.