Гест познатог трговца ШОКИРАО јавност: Инспекција реаговала, смеће које је завршило на обали Власине уклоњено

Новости Онлине/ И.Митић

понедељак, 24. 02. 2020. у 15:00

Гест познатог трговца ШОКИРАО јавност: Инспекција реаговала, смеће које је завршило на обали Власине уклоњено

Фото И. Митић

Власник трговинског ланца „Шарић трговине“ снимљен како са још једним мушкарцем баца корпу пуну отпада са моста у центру вароши

ПОЗНАТИ привредник из Власотинца Срђан Шарић, власник трговинског ланца „Шарић трговине“, након што је снимљен како са још једним мушкарцем баца корпу пуну отпада са моста у центру вароши, очистио је неред који је овим гестом направио на обали реке Власине.

- Изашли смо на лице места. Записнички констатовали чињенично стање, а актер догађаја je уклонио корпу у којој се налазио картон и најлон. Да то није учинио добио би прекршајни налог. Новчана казна за физичка лица износи пет, а за правна 10.000 динара – објашњава Милан Пешић, комунални инспектор.

Он наглашава да се по Закону о инспекцијом надзору репресивне мере предузимају „на последњем месту“, а да је интенција да се мерама упозорења, едукацијом и превентивом утиче на свест грађана да воде рачуна о комуналном реду.

Шарић је изјавио да је импулсивно реаговао због спора са власником приватне фирме „Бабајко пласт“ која се бави прикупљањем секундарних сировина. Они су, како је казао, стално постављали корпу за прикупљање картона и пластике испред једне од Шарићевих радњи.

Прочитајте још - "Ви сте дно Власотинца": Два мушкарца снимљена како у центру града бацају отпад у реку, грађани бесни (ВИДЕО)

- Смета ми то приликом доставе робе, па сам замолио надлежне из комуналног предузећа да део контејнера и корпу склоне на другу локацију, што су они и учинили. Међутим, корпу сам поново затекао на истом месту. Неколико дана сам је померао пет до шест метара даље, али би она ујутру поново била на улазу у мој објекат. Реаговао сам у револту, импулсивно и можда непримерено, али то је био једини начин да решим проблем са тим човеком који као да ми је терао инат – истакао је Срђан Шарић.

Предузеће „Бабајко пласт“, које у посебним корпама прикупља картон и пластику, има сагласност овдашњег комуналног предузећа за тај посао у центру места, док им је у сеоским месним заједницама то одобрила локална самоуправа.

НЕМА ПЛАНА

Власотинце нема званични план постављања посуда за прикупљање отпада. Надлежно комунално предузеће је такав захтев упутило локалној самоуправи, па се очекује да се његовој изради приступи након што одлуку о томе буде донело Општинско веће. Када план буде донет сви ће бити дужни да га се придржавају, јер би у супротном могли да буду санционисани.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације