На сцени Вуковог дома културе у суботу одржан концерт ансамбла „Златни поток“, једног од најпознатијих ансамбала Републике Коми.


Ансамбл је лауреат сверуских и међународних фестивала и такмичења, основан 1995. године на иницијативу Коми републиканске филхармоније. У свом репертоару спаја народне песме и мелодије руских, Коми композитора и дела страних аутора, обраде композиција класичне музике за симфонијски оркестар. Ансамбл чине: Сергеј Громов, домра, Љубов Тучнолобова, домра, Василиј Хорошилов, балалајка, Сергеј Фешченко, удараљке, Олег Карманов, бас гитара.


Специјални гост концерта био је Сегеј Пљуснин, баритон, лауреат међународних такмичења, гостујући солиста Баљшој театра, добитних бројних награда и солиста Филхармоније Републике Коми.


Организатор концерта je Центар за културу „Вук Караџић“ под покровитељством Града Лознице, а инивијатор је Друштво руско-српског пријатељства „Др Јован Цвијић“ у Лозници, чији председник, Живота Исаковић каже, да концерт, „не само што је одушевио овдашњу публику, већ су чланови анасмбла осетили, како су сами рекли, љубав и топлину коју према руском народу гаје Срби“.Прочитајте још: Ватромет емоција обасјао Петроварадин


- Врхунски уметници из Русије, који су нас обрадовали и доласком и наступом, остаће један од мостова који у свфери културе веже наша два народа, јер се спремају и гостовањ а уметника из Јадра у Русији - истиче Исаковић, иначе доајен фолклорних ансамбала у Лозници и читавом Јадру, данас сјајан корепетитор.