УКУПНО 20 интервенција у три недеље урађено је у новој ангио-сали Опште болнице Крушевац, речено је на конференцији за медије у овој здравственој установи, где напомињу да ће план о дијагностици и лечењу 200 пацијената на Кардиологији до краја године вероватно бити и премашен.

- Отварање ангио-сале је заиста велики подухват за наше одељење и кардиологију, а ми ћемо и надаље радити са колегама из терцијалних установа из Крагујевца, Ниша и Београда, који помажу едукацију наших стручњака - предочава др Љубица Ђинђић, начелник интернистичког сектора и коронарне јединице.

Док сала не буде потпуно спремна за пријем током седам дана у недељи, рад са колегама из већих центара ће се наставити.Недавно је стицајем околности проф. др Владан Вукчевић урадио у Крушевцу и прву примарну коронарну интервенцију, код пацијента који се само пола сата пре уласка у ангио-салу јавио са боловима у грудима.

- Ангио-сала је почела са радом неком својом динамиком, спроведене су све административне процедуре, набављен материјал, потписани су уговори са три клиничка центра, тако да је сада омогућено да се процедуре обављају петком и суботом - предочава др Весна Стевић Гајић, директорка болнице.

Прочитајте још - Ангио-сала за читаво Браничево

Иначе, у Управном одбору болнице напомињу да је поред ангио-сале омогућен и рад још две сале, за ортопедију и офталмологију, као и да су у претходне две године набављена три санитета и четири ултразвука, која се данас користе на одељењима дечје хирургије, гинекологије, гастрологије и на интерном одељењу.

Фото Архив болнице


СРЕЂУЈУ ЦЕЛУ БОЛНИЦУ

У НАРЕДНИХ неколико година радићемо на темељној реконструкцији болнице, сређивањем партерног уређења, енергетске инфраструктуре, а за месец дана, надам се, кренуће се са реконструкцијом зграде Хитне помоћи - напомиње Бобан Гашић, потпредседник УО болнице, додајући да је у току поступак набавке магнетне резонанце, скенера и два рендген апарата.