Млади лидери већ на окупу: Програм Лозница најбољима показује резултате

В.Митрић

21. 02. 2020. у 06:45

Млади лидери већ на окупу: Програм Лозница најбољима показује резултате

Габријела Грујић / Видоје Петровић

Поносни што су први у Србији покренули пројекат

Градоначелник Лознице Видоје Петровић је, са сарадницима, и у присуству помоћнице министра просвете за дуално образовање Габријеле Грујић у Градској управи одржао састанак са првом групом од 18 кандидата који су се пријавили на јавни позив "Лозница најбољима", расписан у циљу повратка младих, образованих и стручних људи у свој родни град.

Према градоначелниковим речима, ови кандидати чиниће тим који ће радити на пројекту "Лозница у будућности", који је један у низу у оквиру програма "Лозница најбољима".

- Формирали смо први тим који ће радити на пројекту "Лозница у будућности", у којем је 18 људи који су завршили државне факултете и који на основним и мастер студијама имају просечну оцену најмање девет. Циљ пројекта је да дефинише кретање Лознице у будућности на средњорочном плану, седам до десет година, у свим сферама. Као и увек, Лозница није сама и има подршку са централног нивоа - казао је Петровић. - Поносан сам на наше младе и што смо успели први и једини у Србији да кренемо у реализацију оваквог програма. Лозница ће и по овоме бити пример добре праксе, али не само то, она ће се дефинитивно, полако, али сигурно наћи у рукама најбољих које је изнедрила.

Прочитајте још - Градоначелник Лознице позвао стручне суграђане: Дођите, завичај вас хоће!

Помоћница министра просвете Габријела Грујић истакла је да је разговарала са "18 лидера".

- Обично кажемо да желимо да задржимо наше младе, али како? Стратегија ове владе јесте да доводимо најугледније компаније, подижемо квалитет компетенција, усаглашавамо квалитет знања са савременим технолошким развојем, са вештинама и дајемо већу шансу младима. Размишљање градоначелника је не само дати подршку младима, него им дати и задатак, а то је како учинити овај град одрживим и како видимо Лозницу за наредних десет година. Када направимо стуб развоја једног града и млади људи који су отишли видеће шансу, да је град оживео, да се развија и да могу у њега са сигурношћу да се врате и и у њему граде каријеру - закључила је помоћница министра.


ПОЧАСТ И ПРИЛИКА

ЈЕДАН од чланова првог тима је и Душица Ковачевић. Она је била студент генерације Факултета безбедности у Београду, завршила је мастер студије на новосадском Правном факултету, а сада је на њему студент докторских студија.

- Захваљујем се онима чија је идеја била да се овако нешто одвија у нашем граду. Имам прилику да останем у Лозници, да ту покажем своја знања и капацитете, а да уједно даље оснажим своје вештине - указала је Душица Ковачевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације