Упознали се на игранци, заљубили, венчали после два месеца упркос противљењу родитеља: Ана и Антал се воле 60 година

Б. ГРУЈИЋ

20. 02. 2020. у 20:16

Породица дворски из Белог Блата код Зрењанина

Упознали се на игранци, заљубили, венчали после два месеца упркос противљењу родитеља: Ана и Антал се воле 60 година

Фото "I love.zr"

НАШ лист је једини писао о њима када су обележавали "златну свадбу" и пола века заједничког живота, па Ана и Антал Дворски из села Бело Блато код Зрењанина радост због поновног сусрета нису скривали ни када су прославили 60 година брака.

- И ову годишњицу смо обележили у породичној кући, уз сина, ћерку, зета и снаје, те четворо унука и три праунука - каже Антал (84).

А, упознали су се на игранци поводом дочека 1960. и одмах заљубили. Венчање је усладило после мање од два месеца, упркос противљењу родитеља, нарочито мајки.

- Онај јединствени осећај после само неколико плесова ме "држи" и данас - признаје Ана (81), док Антал, који је до пре неку годину активно учествовао у Светском првенству у сечењу трске и са 77 година био најстарији учесник, каже да се никада озбиљније нису посвађали, а и сада му највише пријају њени искрени пољупци - свако јутро и свако вече.

Пољубац ујутро је, кажу, прослава сваког новог дана који проводе заједно, а увече је то својеврсна молитва да ноћ протекне мирно. И, тако већ 21.900 дана и ноћи, колико су заједно.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације