У препуној сали Гласа Цркве у Шапцу, одржана је вечерас промоција књиге "Ја, пинк пантер", која представља потресну исповест ауторке Оливере Ћирковић.


Незапамћено вече - свако од присутних изговарао је излазећи из сале са очима пуних суза. Атмосфера као у романима Достојевског.


Драма једног живота од доњег пакла до узлета у живот Цркве Христове. Ауторка, бивша успешна кошаркашица и репрезентативка Југославије у животном посрнућу на путевима порока и криминала, завршила је у најчуванијем грчком затвору из кога је успела да побегне. Једина у историји овог најчуванијег "мртвог дома".


Оливера Ћирковић "рашнирала" је душу и говорила горку и потресну исповест свога живота.


То је била чудесна исповест пред најстаријим епископом Српске Цркве владиком Лаврентијем, пред којим је стајала на два метра и пред својим духовником архимандритом Стефаном из Велике Ремете.


Сцена као у раној цркви апостолског благодатног периода када је практикована јавна исповест. Пред очима присутних одвијала се сцена из Јеванђеља - жене грешнице која је у дому Симона фарисеја сузама прала ноге Христу и брисала косом својом.


Посебну харизму целој вечери давала је чињеница да је ова промоција пала у недељи блудног сина. Христова прича о покајању и праштању, која представља биографију сваког човека.Модератор и водитељ трибине била је популарна ТВ водитељка Марина Рајевић Савић, ауторка популарне емисије "Док анђели спавају".


Уредник Гласа Цркве, ђакон Љубомир Ранковић у својој нагласио је да је српски народ у овим данима највећи васељенски сведок Православља, о чему сведочи ово вече и историјски догађаји у Црној Гори које прате надреалне сцене на трговима, улицама и путевима и беспућима Српске Спарте - Свете Горе Црногорске.


На крају, спонтано се отела из душе и срца седог старца Владике Лаврентија реч у којој није било посртања: Живеће овај народ!