НЕГОТИНЦИ су почели прикупљање потписа против организованог прихвата и пријема миграната, а нико од локалних званичника још не објашњава да ли су људи из града који је одувек све невољнике дочекивао раширених руку, наједном постали ксенофобични, или у гласинама има и истине!

Како год било, петицију је досад потписало неколико стотина људи, а угоститељ из Неготина и један од организатора овдашњих протеста под називом "Један од пет милиона" Владимир Живковић каже да интересовање не јењава. Наглашава и то да ова грађанска иницијатива нема политичку конотацију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ђуровић: Пред Келебијом били жене и деца, нису изманипулисани

- Из Општине и полиције имамо сазнања да ће овде населити мигранте, а једна фирма из Бора се пријавила за то да од 17. фебруара реновира санитарне чворове и обнови електро-инсталације. Кревети су већ донети и сва је прилика да ће из дома "Станко Пауновић" иселити децу са посебним потребама и уселити мале мигранте са мајкама, док ће мушкарци завршити у бившој касарни - тврди Живковић, напомињући да се спекулише како је "квота" за Велико Градиште 800, за Жабаре хиљаду, а за Неготин чак 2.000 невољника.

И, док надлежни у локалној самоуправи ћуте, из Комесаријата за избеглице и миграције поручују да тврдње о некаквом прихватном центру за мигранте у овом граду нису тачне.

- Није у плану отварање прихватног центра за мигранте, поготово не њихово насељавање у напуштене куће. Не постоји ни жеља ових људи да остану у Србији, али није први пут да се шире неосноване гласине које, подсећамо, подлежу и кривичној одговорности - наглашено је у саопштењу Комесаријата.