ПОТПУНО обновљени хол биоскопске Дворане "Парк" у Аранђеловцу, који је сада претворен у модерну градску галерију, у петак вече ће бити свечано отворен! Изложбом ретроспективе Липовачке сликарске колоније, која траје 47 година и има драгоцен фонд од преко 200 радова угледних уметника почеће да ради нова Градска галерија. Свечани програм обогатиће концерт Земунског гудачког квартета, а у великој сали наступ етно-солисткиње Данице Крстић.

Биоскопска и позоришна сцена Аранђеловца је последња два месеца била затворена због потпуне реконструкције крова, као и на претварању хола у галерију. Вредност радова је 11 милиона динара. Средства су обезбедили Министарство културе у оквиру конкурса Градови у фокусу, које је издвојило 7,5 милиона динара и општина Аранђеловац, која је учествовала са 3,5 милиона динара.

Програм ће почети у петак вече у 19 часова. Са радом ће почети да ради и књижара, као и билетарница, у којој ће моћи да се купе улазнице за филмски програм који је заказан за 22. и 23. фебруар, као и позоришну представу која ће бити одиграна 27. фебруара.

Дворана парк која је стара више од шест деценија и кроз коју годишње прође око 30.000 посетилаца, реконструисана је пре пет година, кад је обновљен ентеријер и постављена нова седишта. Радови протекла два месеца су друга фаза велике обнове. По речима Саше Симоновића, директора установе за наредне фазе рекоснтрукције планирани су обнова фасаде, столарије, грејања и сређивање подрумских просторија где ће млади добити простор за музичке пробе, као и техничко опремање и дигитализација, да би објекат културе у центру Аранђеловца након шест деценија засијао пуним сјајем.

Фото Б. Царановић

Министарство културе је иначе од 2016. године за различите пројекте, граду Аранђеловцу помогло са око 30 милиона динара, кад је реч о пројектима из области заштите културног наслеђа, савременог стваралаштва, дигитализације и медија.