Шесторо браће и сестара више нису сами: Деци из Алибунара, који су живели без родитеља, обезбеђен смештај

Новости онлине

14. 02. 2020. у 09:11

Шесторо браће и сестара више нису сами: Деци из Алибунара, који су живели без родитеља, обезбеђен смештај

Printscreen

Шесторо деце, која живе сама у Козјаку код Алибунара, током ноћи су смештена у одговарајућу установу за незбринуту децу у Војводини

Шесторо деце, која живе сама у Козјаку код Алибунара, током ноћи су смештена у одговарајућу установу за незбринуту децу у Војводини, незванично сазнаје РТС.


Деца која живе без оца и мајке у Козјаку заједно су током ноћи пребачени у одговарајућу установу на територији Војводине.


Они су добро и сви су на истом месту, нису раздвојени.


Требало би да надлежне службе током дана провере њихово здравствено стање.


Још нема званичнихпотврда ових информација.


Усреду је објављена причу о шесторо деце која се брину сама о себи код Алибунара, пошто их је мајка напустила а отац је у затвору.


Након тога, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић затражио је од Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, да хитно достави информације о случају.


Такође је наложило републичкој инспекцији социјалне заштите да изврши увид у рад Центра за социјални рад у Алибунару.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мајка их НАПУСТИЛА, а отац је у ЗАТВОРУ: Шесторо деце живи без родитеља, у трошној кући брину једни о другима (ВИДЕО)


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Нису гладни, деси се дан, два, као код сваког": Мајка шесторо деце која су остављена да ЖИВЕ САМА код Алибунара тврди да их је "редовно обилазила"Затим је и заштитник грађана Зоран Пашалић, на основу сазнања из медија, покренуо поступак контроле рада Центра за социјални рад Алибунар.


Због хитности случаја, Центру је дао рок од 15 дана да извести о свом раду.


Републички и покрајински омбудсман заједно раде на овом случају због тешке ситуације у којој се деца налазе, али и због преплитања надлежности на овом случају.


Стручни надзор показаће ко је направио пропуст у овом случају.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

DzSvetac

14.02.2020. 09:48

Nije mi jasno , čuo sam podatak da je majci redovno isplaćivana suma od 26000din. mesečno(dečiji dodatak ??? ili šta god ) ...gde su te pare i oće li država pokrenuti proceduru povraćaja tih sredstava ...jer kako reće jedno od dece majka im je za te pare kupovala đak krompira , komad mesa i neke sitnice 3-4 hiljade, namernice koje su oni teglili nekoliko desetina kilometara ...a da ne pominjem socijalnog radnika kojem je obećala da će se deci vratiti jedne subote ...

Kojic D Brana

14.02.2020. 10:05

glavni problem je NAPUSTANJE MALOLETNE DECE JE KRIVICNO DELO.Resenje za decu je da se odredi staratelj.Kaznu mora da dobije i onaj ko je decu napustio.